headspace er et samtaletilbud, der tager udgangspunkt i dig og det, du har brug for at tale om. Vi er ikke psykologer, men tror på, at du selv bedst ved, hvad du har brug for, og vi hjælper dig ved at stille de rette spørgsmål. De fleste rådgivere er frivillige i alle aldre, der brænder for at hjælpe og lytter fordomsfrit.
Alle rådgivere får undervisning i samtaleteknik og lovgivning, og vi støtter brobygning til andre tilbud, hvis nødvendigt. headspace er akkrediteret af RådgivningsDanmark, og vi følger samtaleforløb tæt for at sikre, at det virker. Rådgivningen er sundhedsfremmende og forebyggende – vi er her for at lytte.”
Find din lokale headspace her: find headspace
BAGOM HEADSPACE
headspace kom til Danmark efter australsk forbillede i 2013
Fra begyndelsen har det været en mærkesag for os, at vi deler erfaringer, viden og inspiration med resten af verden.
De første spæde skridt ud i at etablere headspace Danmark blev trådt på Psykiatrinetværkets årlige Psykiatritopmøde i 2011, der havde ’unge og mental trivsel’ som tema. Her deltog headspace-leder Nick Prendergast fra Melbourne i Australien, hvor han præsenterede den australske ungerådgivning headspace for de 1.000 deltagere på topmødet.
To år senere blev headspace Danmark til som et initiativ under Foreningen Det Sociale Netværk, og de første seks headspace-centre åbnede i Danmark i 2013.
headspace-centrene er ledet af en lokal centerchef, der ofte leder 2-3 centre. Hvert center drives af et lille hold af lønnede ungerådgivere, der får hjælp af en masse frivillige, der alle har gennemgået en intern uddannelse i headspace.
Kommunerne, der medfinansierer headspace, har en “udstationeret” medarbejder i headspace, ligesom de fleste regioner har en medarbejder fra psykiatrien tilknyttet centrene.